2014. augusztus 24., vasárnap

Megveheto feliratkozók - avagy hova süllyedtünk

Tegnap tartottam egy kis közvélemény kutatást néhány blogos csoportban, amiben szerencsémre elég sokan részt vettek. Kérdésem az volt, hogy ki, mit gondol a megvehető feliratkozásokról? Sokak válasza egyszóval a szánalmas volt, de akadtak olyanok, akik még nem is hallottak az efféle abszurd és egyben gyerekes ötletekről. 
 Hogy mit is takar a megvehető feliratkozás? Azt, amikor néhány gyengeelméjű - igen az, mert mást már nem tudok mondani - bloggerina a feliratkozásodért cserébe feliratkozást, illetve bármilyen úgynevezett jutalmat ad. Azt hiszi, hogy így kell feliratkozókat szerezni, és hogy mások is ugyanezt a módszert használják, de tévednek. Személyes példáim is vannak erre, melyeket név nélkül fogok idézni, remélem  az illető magára ismer. 1. :  ' Iratkozz fel a blogomra, írd meg kommentben, hogy feliratkoztál plusz linkeld a blogod, és én is feliratkozok. ' 
2. : ' Iratkozz fel a blogra, és írd meg kommentben milyen néven tetted, hogyha szeretnél díjat kapni.' 
 Szerintem felesleges lenne több példát felsorolnom, ezekből is lejön a lényeg : Néhány drága bloggerina nincs tisztában a feliratkozó modul valós szerepével, illetve azzal, hogy mennyire szánalmas az, amit csinál. Az első példához annyit tudnék mondani, hogy az épp eszű emberek nem mennek bele hasonlókba, akik pedig mégis, biztos lehetsz benne, hogy pár hét elteltével leiratkoznak. A második pedig inkább a díjak helyes használatába nyúlna bele, amiről nemrégiben Fruzsii írt cikket. A lényege, hogy díjat annak adj, aki szerinted megérdemli, és ne csak úgy dobálózz vele!
 Túl vagyunk a lényegen, egy bloggerina kiírta az x nevezetű facebookos csoportba, tegyük fel az első példát, mire érkeznek az ajánlat elfogadásáról szóló kommentek. Többen kaphatók a hülyeségekre, hogy akár csak egyel is több olvasójuk legyen. Olyanok is akadnak köztük, akiket már hetvenen követnek, de sebaj, azért még szeretne plusz egyet, csak azért, hogy ott díszelegjen a modulsávban, mert valljuk be : akik ilyen áron iratkoznak fel a blogodra, azok bele sem fognak nézni a fejezetekbe, nem pipálnak és nem kommentelnek. Csak vannak.  Nem lehetsz rájuk büszke, mert nem tisztességes úton szerezted őket!
 Ugye, mint említettem tegnap tartottam egy közvélemény kutatást, melyben a válaszolók száz százaléka szánalmasnak, gyerekesnek, illetve divatbloggernek nevezte az ilyen kiírások szerzőit. Mindenki felháborítónak tartotta, hogy egyeseknek van pofája ilyet kiírni, de senki sem tett/tesz ellene. Legnagyobb megnyugvásomra egyenlőre nagyon kevés a megvehető feliratkozók száma, főleg, ha a kommenthatárhoz, +18- hoz és a lopásokhoz viszonyítunk de ki tudja, hogy meddig lesz ez így?  Talán nem fog túlságosan elterjedni, de ez is csak egy probléma a sok közül, ami ellen tenni kellene. Sok blog fogalmazza meg, hogy mennyire rossz irányba halad a blogger, de semmit sem tesznek. Nem mondom, világot mi sem tudunk váltani, de ha csak egy rossz úton lévő bloggerinát jó irányba terelünk, már megérte. ( Most tegyük félre, hogy sokan nem hallgatnak a tanácsokra, és elkezdenek k*rva anyádozni, ha szólsz nekik. ) Azt is tudom, hogy mindenki kezdte valahol, viszont én akkor sem írtam ki ilyenek, amikor kezdő voltam, és közületek sok más sem. Ez a csökönyös viselkedés a mai 'utánpótlásra' igaz - akinek nem inge, ne vegye magára -, akik azt hiszik, hogy minden csak a ölükbe pottyan, hogy mindenki a könnyebb utat választja, hogy az a jó, amit csinálnak.
 Ismétlem tudom, hogy a változás nem következik csak úgy be, de : ha ilyen esetekkel találkozunk igenis szólaljunk meg, és ne tekintsünk el mellette. Szánjunk rá időt, és próbáljunk hatással lenni azokra, akik később a helyünkre kerülnek!

Feliratkozó modul szerepe: A feliratkozó modult azért találták ki, hogy akiknek tetszik amit csinálsz, azok követni tudják a friss bejegyzéseket! Innen tudhatod meg, hogy mennyire jó a történeted. Ha mellékúton szerezted a követőidet, az úgyis ki fog bukni valamilyen úton- módon, így a helyedben inkább leülnék és addig próbálkoznék, amíg nem sikerülne valami normálisat összehoznom! 
Dolgozz meg a bejegyzéssel, és rájössz, hogy mekkora boldogság az, amikor a több órás munkádat elismerik komment, pipa, vagy feliratkozás formájában.  Ezt az érzést nem fogod átélni, ha csereberével szerzed a kamu feliratkozóidat!

Ölel Titeket: 
Lisa Nowell xx

6 megjegyzés:

  1. Szia Lisa!

    Teljesen egyetértek, kimondhatatlanul nagy butaság a "megvehető feliratkozók" ötlet...

    Egyébként pedig nagyon tetszik a blogod, és komolyan hiszem, hogy ha ilyen kaliberű cikkekkel és írásokkal állsz elő, hamarosan a te blogodat is besorolhatjuk a "Igényessége miatt híressé vált blogok" közé. Csak gratulálni tudok!! <3

    Bo×××

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bo!

      Nagy örömöt okoztál nekem ezzel a kommenttel. Remélem így lesz!

      Ölel xx
      Lisa Nowell xx

      Törlés
  2. Engem "megvettél" ezzel a cikkel. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik!:)

      Ölel :
      Lisa Nowell xx

      Törlés